WVterm

STADTLER GTstadtler_gt

TOPLOVODNI KOTEL ZA CENTRALNO OGREVANJE NA POLENA

STADLER GT je kotel na polena nove generacije. Kotel omogoča sodobno in varčno ogrevanje z lesno uplinjevalno tehnologijo. Konstruiran je za kurjenje vseh vrst polen dolžine do 54 cm ali 33 cm. Izkoristek zgorevalnega procesa je preko 90%. Kotel je konstruiran in izdelan v Sloveniji. Z nazivom STADLER smo želeli pokazati, da ta proizvodnja še živi in se prilagaja novim razmeram in tehnikam zgorevanja. Kotel ima enostavnejšo regulacijo kot jo imata naša kotla TR in LT. Kljub temu vodi stabilen zgorevalni proces, ki ga omogoča inovativna konstrukcija. Kotel dosega odlične zgorevalne parametre, ki so značilnost lesno uplinjevalnih kotlov. S kvalitetno izdelavo, vodenim zgorevalnim procesom in visokim izkoristkom kotel daleč prekaša konkurenco nižjega cenovnega razreda na trgu. Pri uporabi različnih vrst lesa lahko v kotlu dosegamo dobre zgorevalne pogoje. Polena v kotlu gorijo v spodnji plasti, dovajan primarni zrak vodi plamen in lesni plin navzdol v zgorevalno komoro. Ko dimni plini in plamen prehajajo skozi gorilno šobo, jih prepihamo s kontroliranim dodajanjem sekundarnega zraka. Dimni plini pomešani s plamenom in svežim zrakom se v gorilni komori zavrtinčijo in v dotiku z razbeljenim šamotom zgorijo pri visokih temperaturah.


STADTLER LT 15-30 kW

STADLER-LT

Kotel na polena model Stadler LT omogoča varčno ogrevanje zaradi nove tehnologije zgorevanja lesnega plina. Kotel je konstruiran za kurjenje vseh vrst lesa in dosega izkoristke preko 90%. Je v celoti slovenski proizvod, kar kaže na visoko raven znanja. Pri razvoju kotla smo dosegli takšen napredek, da so nam podelili patent pri Uradu Republike Slovenije za intelektualno lastnino. Toplovodni kotel je namenjen kurjenju s poleni dolžine 56cm ali 33cm. V kotel nalagamo polena tesno skupaj, s tem dosežemo enotno strukturo goriva in stabilne pogoje zgorevanja.


STAEDTLER TR 15-40 kW

STADLER-tr

Vžig goriva lahko sprožimo tudi preko GSM aparata.

Predstavlja komfortno in varčno ogrevanje, ki ga omogočajo nove inovativne tehnologije na področju regulacije in sodobne tehnologije proizvodnje. Kotel je konstruiran za kurjenje vseh vrst lesa in dosega izkoristke preko 91%. Stalna rast cen fosilnih goriv in večja skrb za okolje dajeta kotlu še poseben pomen. Pri uporabi različnih vrst lesa z različno vlažnostjo lahko v kotlu dosegamo idealne zgorevalne pogoje, tako da dimni plini kar najmanj škodujejo naravnemu ravnovesju.
V kotel nalagamo polmetrska polena tesno skupaj. S tem dosežemo enotno strukturo goriva in stabilne pogoje zgorevanja.
Eno polnjenje z gorivom zadošča za večurno obratovanje. Volumen kurišča je 150 l, vanj lahko naložimo ca. 50kg polen trdega lesa.